Voor wie?

Doelgroep:
Het hele traject is toegankelijk voor iedere (recreatie)eigenaar, ruiter en instructeur die op theoretisch en praktisch vlak meer wil leren over het paard. Er wordt gewerkt aan een gedegen ontwikkeling van mens én paard.

Toelatingseisen
Om zoveel mogelijk kennis over te kunnen dragen en mee te kunnen groeien in de opleiding wordt er van de deelnemers gevraagd om over de volgende basisvaardigheden en -middelen te beschikken:

  1. de instelling om te willen groeien, openstaan voor nieuwe inzichten. Uw eigen vaardigheden en kennis worden tijdens deze opleiding ontwikkeld
  2. een vast paard waarmee u thuis kunt trainen én mee kunt nemen naar de opleiding. Beschikt u niet over een paard dat meegenomen kan worden (bijvoorbeeld: omdat u een verzorger bent van een paard van een ander), dan heeft Paard Centraal twee paarden ter beschikking om tijdens de cursusweekenden mee te trainen. De voorkeur ligt echter wel in het meenemen van het paard waar ook mee getraind gaat worden in de tussenliggende perioden.
  3. u kunt in de drie basisgangen (stap/draf/galop) uw paard berijden
  4. een zelfstandig denk- en werkniveau
  5. interesse hebben in verschillende trainingstechnieken en -methoden
  6. minimale leeftijd van achttien jaar bij de start van de opleiding


Van de deelnemers wordt verwacht dat ze zelfstandig werkzaam kunnen zijn, in teams kunnen werken, willen leren van elkaar, de eigen vaardigheid willen verbeteren en inzet tonen voor onderzoek, excursies, projecten en verslagen. Uw niveau is niet doorslaggevend, wel de wil om te leren. Kennis en vaardigheden kunnen tijdens de opleidingsjaren ontwikkeld worden.
In het derde jaar zal op drie niveau's examen gedaan worden. Mocht de deelnemer tijdens de opleiding groeien dan kan men op een hoger niveau examen afleggen.

De toelating kan worden getoetst aan de hand van een intake gesprek, na deelname van een informatieavond. In het gesprek wordt gezamenlijk bekeken of uw opleidings- en toekomstwens past bij deze opleiding die u wilt gaan volgen. Dit gesprek zal plaatsvinden op het trainingscentrum.

Heeft u vragen over uw eigen startniveau dan kunt u deze stellen tijdens de informatieavond of via info@paardcentraal.nl.

horse food