Trailerladen

Gelukkig gaat trailerladen vaak vanzelf omdat het paard en mens het zo samen gewend zijn om het stressloos te doen. Voor een andere groep mensen en paarden is het trailerladen een opeenstapeling Paard zelf de trailer in laten lopen - met rust en vertrouwenvan een situatie waarin het trailerladen steeds meer tijd in beslag gaat nemen, de stress, frustratie en angst steeds groter wordt en het resultaat steeds slechter.....

Ondanks dat er al van alles is geprobeerd, vele adviezen van buitenstaanders zijn geprobeerd en uit pure noodzaak je paard door een ander op (een voor jou te grove wijze) de trailer wordt gezet........  het levert nog steeds een paard op dat problemen heeft met de trailer.

Karin merkt dat mensen onbewust aannemen dat het trailerladen voor een paard vanzelfsprekend zou moeten zijn en dat hier geen specifieke training aan vooraf hoeft te gaan.....
Dat is eigenlijk een beetje vreemd aangezien er wel veel tijd, energie en geld gestoken wordt in andere kwaliteiten die het paard zou moeten hebben voor bijvoorbeeld wedstrijden, buitenritten of tijdens het (laten) inrijden bij jongen paarden.

In haar trainingen met dit onderwerp ondervond zij dat mensen het eigenlijk niet zo goed weten hoe zij hun paard het
trailerladen kunnen aanleren ... er wordt tijdens regluliere lessen ook weinig tot geen les in gegeven.
Met als reslutaat dat men niet over voldoende kennis en ervaring beschikken om hun paard stressvrij te leren trailerladen.

Paard gaat de trailer niet in
Alle paarden hebben enige mate van angst of stress zodra ze in de trailer gezet worden. Daarom mesten de meeste paarden gelijk als ze op de trailer staan, of zelfs al voor ze de trailer inlopen.
Het ene paard laat het allemaal maar gebeuren, het andere paard heeft er meer moeite mee. Wat je ook probeert... hij wil er niet in!

Paard gaat de trailer niet uit
Paarden die niet zelfstandig de trailer uit lopen, kunnen je voor een grote uitdaging stellen. Wat je ook probeert... voorzichtig, met kracht, met voer..... het paard komt niet in beweging. In de trailer omdraaien is ook geen gewenste optie.

Herkenbare situaties???
Zelfs met een longeerlijn en veel kracht..... NEE, ik ga er niet in!

Herken jij je ook in deze situatie en wil je zelf leren hoe je je paard op een normale, stressvrije en veilige manier op de trailer kunt zetten en er van af halen.... in je eentje???
Wij hebben genoeg kennis en ervaring om je hier bij te helpen en stellen onze diensten graag ter beschikking.

Dit kan op twee verschillende manieren - klik voor meer informatie op onderstaande plaatjes:


Kennis en ervaring:
Binnen Paard Centraal hebben we ons getraind en opgeleid binnen het Emiel Voest systeem waarbij het onderwerp Trailerladen aan bod is geweest.
Verder heeft Karin Huizer tijdens de opname van de About Horses.tv, die een Cursus Veilig vervoer en trailerladen met Emiel Voest maakten, mee kunnen kijken en ervaren hoe op deze dag opnames zijn gemaakt tijdens het trainen van verschillende trailerlaad problemen. Een leuke en leerzame dag!

Om niet afhankelijk te zijn van één trainingssysteem hebben wij ons ook nog eens verdiept in het Parelli systeem, onder andere bij Karen Rohlf. Haar wijze van werken is zo verfijnd dat ook die verfijning doorwerkt in de wijze van werken rondom het onderwerp trailerladen binnen Paard Centraal.

Zo kunnen we naast de theoretische opleidingen ook de inmiddels opgedane praktijkervaring sinds 2003 gebruiken om paarden en mens optimaal te trainen op het onderwerp trailerladen. 

Met als doel: stressvrij, frustratievrij en spanningvrij het paard laden!

Voor je het weet is het trailerladen gewoon weer FUN!!!!


Voor het inschrijven voor de cursus, verwijzen wij u ook naar: Agenda & Inschrijven.

Aanmelden Trailerladen cursusCadeaubon aanschaffenContactformulier Paard Centraal

 

  

 

 

 

 

 

 

horse food