Schrik- en obstakel training

Deze dagtraining is bedoeld om u en uw paard dapperder te maken in de dagelijkse omgang. ©Paard CentraalDaarnaast is onze doelstelling om het paard en de mens die angst ervaren, dit om te zetten in nieuwsgierigheid naar de obstakels die u onderweg tegen komt.

Kennis hierover is nuttig in allerlei dagelijkse zaken (buiten zetten, verkeer op de weg, trailerladen) maar ook bij vreemde zaken als u onderweg bent.
En wat dacht u van de zenuwslopende zaken rondom een wedstrijdring?
Daarnaast is een dergelijke trainin dé voorbereiding op het veilig en verantwoord trailerladen.

We starten deze trainingsdag met een stuk theorie over het ‘leren’ van paarden en waar de verschillen liggen in het leerproces tussen mens en paard. Het accent zal liggen op de manier waarop wij als mens tegen nieuwe zaken aankijken.
Ook komt aanbod hoe het paard op nieuwe zaken reageert. Een stuk kennis die u nodig heeft om paarden te trainen op een veilige manier.

Na de theorie gaan we met u en uw paard aan het werk. Dit kan eventueel ook met een paard van het trainingscentrum (alleen na overleg).
©Paard CentraalWe gaan aan het werk met controle en gehoorzaamheid.
Daarna voegen we hindernissen en ander nieuwe zaken toe om u en uw paard te testen of de controle en gehoorzaamheid ook nog geldt als de omgeving veranderd.

Vervolgens gaan de deelnemers een parcours afleggen over het terrein heen, waarbij u situaties tegenkomt die u in de praktijk ook tegen kan komen.
In de namiddag is er gelegenheid om het parcours nog een keer af te leggen…. Dit keer misschein wel onder het zadel of met de dubbele lijnen (mits u met deze materie bekend bent).
Het belooft een leerzame… maar zeker ook een leuke dag te worden!

We starten de dag om 10.00 uur en eindigen de dag rond 16.30 uur.
De kosten van deze dag zijn €95,- per persoon en paard.

Als deze training u aanspreekt en u bent op zoek naar een plezierige en leerzame dag dan nodigen wij u uit op onze Schrik- en Obstakeltraining.

Kijk in de agenda voor de beschikbare Trainingsdagen.

Inschrijf / informatie aanvraag DagtrainingCadeaubon aanschaffenContactformulier Paard Centraal

 

 

 

 

 

 

 

horse food