Bedrijfstraining

Het paard als spiegel - Bedrijfstraining

In deze training gaan we op zoek naar de wijze waarop binnen een team met elkaar gecommuniceerd wordt.

Klik voor Recensie

Doelstelling is om bestaande patronen binnen een groep mensen (collega's, leidinggevenden, teamleden, vriendengroepen) zichtbaar te maken en daar waar wenselijk is bij te sturen.

©Paard Centraal

Vanuit Dalfsen (Overijssel) bestaat de mogelijkheid om bedrijfstrainingen te volgen waarbij gebruik wordt gemaakt van een training tussen paarden en mensen. Onder leiding van Karin Huizer, die inmiddels een jarenlange ervaring heeft met het trainen van paarden volgens de Freestyle methode van Emiel Voest, zullen de deelnemers ervaren dat de paarden beschikken over een enorm spiegelend vermogen. Deze dag zal een onvergetelijke ervaring worden.

Teams en individuele managers kunnen zich inschrijven voor één- of meerdaagse trainingen welke gegeven worden in Dalfsen (Overijssel). Desgewenst kan deze ook op locatie gegeven worden.

De inhoud van de training wordt aangepast aan de individuele behoefte van het team of de manager. U kunt hierbij denken aan trainingen op het gebied van:

 • Leiderschap
 • Communicatie
 • Samenwerken
 • Persoonlijke coaching

 

Waarom zijn deze trainingen zo succesvol?

 1. Het verkrijgen van inzicht Leiderschap, communicatie ©Paard Centraalen samenwerking als team zijn bepalende indicatoren voor het succes van elke organisatie. Veel leidinggevenden zijn zich echter beperkt bewust van hun stijl van samenwerken en leidinggeven alsmede de patronen in hun communicatie en lichaamstaal. Een groter inzicht in deze stijl en onbewuste patronen geeft een krachtige impuls voor persoonlijke ontwikkeling en betere samenwerking.
   
 2. Directe feedback Er is waarschijnlijk geen effectiever instrument om tot inzicht te komen dan dat van directe feedback. En dan niet slechts gegeven door een andere persoon, die vaak vanuit sociaal wenselijk gedrag komt tot een aangepaste of afgezwakte feedback. Maar door een medium dat vrij is van deze begrijpelijke neiging en de feedback aanreikt in de meest pure vorm: direct, zonder omwegen of taalaanpassingen en vanuit gedrag. Paarden beschikken als geen ander over dit vermogen en in hun interactie met mensen bieden ze ons een rijk arsenaal aan reflectie op ons gedrag, communicatie, leiderschap en samenwerking.
   
 3. Thema aangepast op behoefte Tijdens deze bijzondere workshop integreren we dan ook de thema’s leiderschap, samenwerking en communicatie in het werken met paarden. Door te ‘doen’ en op de resultaten te reflecteren zien we grote parallellen met ons gedrag, leiderschap en communicatie in onze dagelijkse praktijk. De inzichten laten zich direct vertalen naar ieders mate van vertrouwen, openheid, betrokkenheid, persoonlijke verantwoordelijkheid en resultaatgerichtheid binnen de organisatie.
   
 4. Werken met paarden Daarbij vormt het op deze wijze werken met paarden voor vrijwel iedereen een geheel nieuwe ervaring, die grote indruk maakt. Paarden lenen zich hier fantastisch voor, vanwege hun enorm spiegelend vermogen. Zij hebben dit talent omdat het prooidieren zijn. En om te overleven moeten zij exact weten wat uw lichaamstaal hen vertelt. De meeste mensen die bij ons komen voor deze workshop hebben zelden of nooit een paard van dichtbij gezien, laat staan aangeraakt. Het werken met deze dieren en ontdekken wat zij ons kunnen vertellen is een geweldige ervaring.

 

De Bedrijfstrainingen worden gegeven door Karin Huizer en Thérèse Evers, een ervaren trainer op gebied van communicatie, psychologie en maatschappelijk werk. Thérèse is tevens gediplomeerd kindertherapeut.

Voor gedetailleerde informatie over deze Bedrijfstraining en de daarbij behorende kosten verwijzen wij u naar GSM nummer 06-30554545 of naar het contactformulier alwaar u uw specifieke wens of vraag kenbaar kunt maken.

Contactformulier Paard Centraal

 

 

horse food