Paardenschool voor Eigenaren


26 aprilo 2017 - LAST MINUTE DEAL:
Op 5 mei start een nieuwe schooljaar van de Paardenschool. Een van onze deelnemers is last minute uitgevallen en dus hebben we een plek vrij. En dat tegen een absolute LAST MINUTE KORTING!

Ben jij die snelle beslisser die de komende maanden enorme stappen vooruit wil maken?
Kan en wil jij volgend weekend starten en wil jij weten welke korting er aan vast zit?

Meld je dan gelijk aan via: info@paardcentraal.nl of BEL voor al je vragen!
GSM: 0630554545.

Dit is een absolute unieke kans, deze korting geven we nooit! Aanbod geldt voor de komende week.


Waarom een Paardenschool voor Eigenaren?

In mijn praktijk kom ik veel (manege)mensen tegen die vol enthousiasme starten met "eindelijk" een eigen paard.

In de praktijk blijkt het echter veel meer te zijn dan alleen te zorgen voor stalling, voer en Samen loswerkentraining.

Vaak ontwikkelen problemen tussen paard en mens zich langzaam aan maar 'ineens' blijkt het houden en trainen van het paard toch een stukje ingewikkelder te zijn dan je gedacht en vooraf gedroomd had.

Het werken met het paard is dan toch niet meer zo rooskleurig als je verwachtte en het ideale plaatje van je paard en jou verdwijnt langzaam uit beeld.........

Met een beetje meer kennis, begeleiding en ervaring zijn vele problemen op te lossen en sterkter nog: te voorkomen. Plezier krijgen en houden in het omgaan met je paard.... zonder stress! Niet zonder inzet, want een stukje zelfreflectie hoort er zeker bij.

Heb jij al plannen?
Is jouw doel voor 2016: Op een paardvriendelijke manier trainen, waarbij jij ook het beste uit je zelf gaat halen?

Wij bieden diverse trainings- en opleidingsmogelijkheden door een persoonlijke begeleiding zodat jij aan het einde van dit jaar ook kan zeggen: “Ik heb een enorme stap vooruit gemaakt….. Samen met mijn paard heb ik een enorme groei doorgemaakt én die opgaande lijn kan ik vasthouden; de opgedane kennis is blijvend!”

Noem het:  een Bootcamp, een intensieve trainingsmodule, een boost, het overwinnen van blokkades, een doorstart maken, een nieuwe start maken, een avontuur………. Wat voor begrip we hieraan koppelen….. uiteindelijk werken we komend jaar op een concrete op jouw afgestemde persoonlijke leerdoelen………. voor jou én je paard!

Voor wie? Voor IEDEREEN  en voor IEDER paard van ELK ras! Het is bedoeld voor een ieder die wil leren, je niveau maakt absoluut niet uit.
Van september tot maart 17 intensieve lesdagen.

Over Paard Centraal
Paard Centraal als trainingscentrum bestaat sinds 2007 en is sindsdien bedoeld voor de enthousiaste paardenliefhebber die met het paard een opleiding wil volgen dat zich richt op de natuurlijke eigenschappen van het paard. De kennis hierover wordt ingezet in de dagelijkse omgang en training van het paard, ongeacht de discipline waarin u actief bent. Voor de (toekomstige) paardeneigenaars vormt deze opleiding een stevige basis waarmee u in staat bent het trainingstraject van uw paard kundig en met vertrouwen te begeleiden.
Grondwerk - Fun
Algemeen
Trainingscentrum Paard Centraal in Dalfsen (Ov) is opgericht door Karin Huizer en biedt verschillende diensten aan voor paardenliefhebbers.

Haar lessen kenmerken zich door het geven van eenduidige instructie ... geen truukjes maar eenduidige hulpen waar eenduidig antwoord op verwacht mag worden van paard (en ruiter).

En dat het voor de ruiter begrijpelijk wordt want dan kan het ook toegepast worden in de eigen trainingen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen, zowel theoretisch als praktisch.... zowel op het paard als ernaast (of erachter).

Werkwijze
Het uitgangspunt is het werken op basis van wederzijds vertrouwen en respect in plaats van op angst, pijn en dwang.
Het grondbeginsel van de trainingen is inzicht krijgen in het paard als wezen; bewust worden van wat een paard ertoe beweegt om op een bepaalde manier te reageren op zijn omgeving. Met deze verworven inzichten en kennis ontstaat een betere verstandhouding tussen paard en mens, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect in plaats van op angst, pijn en dwang.

De methode en middelen die Paard Centraal hanteert, is voornamelijk gefundeerd op het Natural Horsemanship.
Zo wordt het Freestyle systeem van Emiel Voest gebruikt maar zeker ook de trainingsmethode van Karen Rohlf (de idelale mix tussen dressuur en Parelli).
Het belangrijkste 'middel' dat wordt gebruikt is onze lichaamstaal. Andere middelen worden alleen gebruikt als dit bevorderend werkt voor het paard.
Dit past in de visie van Paard Centraal: Minder is meer!

In dit opleidingsjaar komen de onderwerpen Loswerken en Grondwerk uit het Freestyle systeem uitgebreid aan de orde.

Welke andere trainingsinzichten?
Een breed opgeleide ruiter/trainer is in staat om andere (aanvullende) inzichten te gebruiken binnen de training en ontwikkeling van het paard. Daarom hechten wij er veel waarde aan ook andere trainingsmethodes te integreren in een holistishe kijk op het paard.
Dit trainingsjaar bekijken, bestuderen en gebruiken we ook materiaal uit de volgende technieken:

  • TTeam en TTouch van Linda Tellington-Jones
  • Centered Riding van Sally Swift- rijden vanuit rust, harmonie en plezier
  • Pat Parelli – leer denken als een paard
  • Karen Rohlf - waar dressuur en Natural Horsmanship samen komen

 

Wat is het eindresultaat?

Terug naar "Home"


Voor meer informatie kunt u contact zoeken met: info@paardcentraal.nl.

 

 

 

 

 

horse food