Voor wie??

Paarden Paard CentraalDoelgroep:
Het hele traject is toegankelijk voor iedere (recreatie)eigenaar en/of ruiter die op theoretisch en praktisch vlak meer wil leren over het paard. Er wordt gewerkt aan een gedegen ontwikkeling van mens én paard.

Misschien herken je je hierin?

- Je hebt je paard al enige tijd maar samen hebben jullie nog geen of voldoende vooruitgang gemaakt.
- Jullie zitten samen niet (meer) op een lijn.
- Je raakt het plezier in de omgang met je paard een beetje kwijt.
- De trainingstechnieken die je gebruikt hebt met andere paarden werken niet bij dit paard.

Dit.... en andere ervaringen dwingen je eigenlijk om op zoek te gaan naar "dat speciale" wat je in eerste instantie voor ogen had, toen je ging starten met dit paard.


Toelatingseisen
Om zoveel mogelijk kennis over te kunnen dragen en mee te kunnen groeien in de opleiding wordt er van de deelnemers gevraagd om over de volgende basisvaardigheden en -middelen te beschikken:

  1. de instelling om te willen groeien, openstaan voor nieuwe inzichten. Uw eigen vaardigheden en kennis worden tijdens deze opleiding ontwikkeld
  2. een vast paard waarmee u thuis kunt trainen én mee kunt nemen naar de opleiding.
  3. u kunt in de drie basisgangen (stap/draf/galop) uw paard berijden TENZIJ u helemaal niet rijdt met uw paard om wat voor reden dan ook.
  4. een zelfstandig denk- en werkniveau
  5. interesse hebben in verschillende trainingstechnieken en -methoden
  6. minimale leeftijd van achttien jaar bij de start van de opleiding

Cross baan
Van de deelnemers wordt verwacht dat ze zelfstandig werkzaam kunnen zijn, in teams kunnen werken, willen leren van elkaar, de eigen vaardigheid willen verbeteren en inzet tonen.

Uw huidige niveau is absoluut niet doorslaggevend, wel de wil om te leren en open te staan voor andere invalshoeken! Kennis en vaardigheden kunnen tijdens het opleidingsjaar ontwikkeld worden.

Heeft u vragen over deze opleiding, uw eigen startniveau of andere vragen..... dan kunt u deze stellen tijdens via info@paardcentraal.nl.

 

 

 

horse food