Kennismaken met het paard

©Paard CentraalNog nooit een paard aangeraakt of van dichtbij bekeken?
Wilt u (opnieuw) kennismaken met paarden maar wilt u dit liever niet doen in een manege? Onder de ogen van al die andere mensen die ogenschijnlijk zoveel op hebben met deze prachtige dieren.
Misschien wilt u alleen maar kijken, ervaren en voelen… Misschien staat het rijden op een paard niet op uw verlanglijstje maar wilt u wel kennismaken met dit dier… hoewel dat idee natuurlijk altijd aangepast kan worden en ook rijden tot de mogelokheden behoort!
Had u zichzelf voorgenomen om dit jaar eens wat nieuws uit te gaan proberen? En stond kennismaken met paarden ‘ergens’ op uw verlanglijstje???

Of................                                                                    Evaringen van Michel en Jeanine

©Paard CentraalWilt u ervaren waarom uw kind dit dier zo fantastisch vindt, haar kamer helemaal vol heeft hangen met posters, een Penny agenda heeft en misschien zelfs een "Anky-ambitie" heeft en elke dag bij een paard of pony te vinden is. Terwijl u nog druk bezig bent uit te vinden wie die “Anky” toch is en ondertussen doodsangsten uitstaat als uw kind frank en vrij de les in rijdt op een véél te groot paard, draait uw maag misschien wel helemaal om als u ziet dat uw kind ook nog eens hard gaat draven. ©Paard CentraalAls u bijna dreigt in te storten, ziet u nog net in uw ooghoeken hoe de instructeur uw kind aanspoort tot een "razendsnelle galop"… arghhhh……

Herkent u zich in één van deze situaties? Lees dan verder wat Paard Centraal u te bieden heeft…
Misschien is het een aardig idee om uw lang gekoesterde wens werkelijkheid te maken, voor uzelf of als geschenk aan een ander met deze wens.....Of om een beter beeld te krijgen van deze fantastische hobby van uw kind.

Trainingscentrum Paard Centraal biedt u in een ontspannen, veilige, leuke (!) en inspirerende omgeving de mogelijkheid om kennis te maken met paarden. U krijgt theoretische en praktische kennis en vaardigheden aangereikt waarmee u helemaal zelf kan beslissen hoever u met deze opgedane kennis wilt meedoen en ervaren. De (letterlijke) afstand bepaalt u helemaal zelf.
U snapt inmiddels wel: enige ervaring in het omgaan van paarden is helemaal niet nodig…. Maar mag natuurlijk wel! Want ook de meer ervaren mensen leren vandaag nieuwe dingen!

Een programma voor u alleen, als geschenk aan een ander, voor een (groeps)uitje of familiedag. Het programma kan op verzoek aangepast worden.

Om u een idee te geven van ons basis programma Introductie Paard volgt hieronder een blik op de inhoud:
Onder het genot van een drankje krijgt u basiskennis over paarden uitgelegd. Wat beweegt een paard nu eigenlijk? Hoe verhoudt zich dat ten opzichte van de mens? Zijn wij in zijn ogen de natuurlijke leider of juist niet? Wat moeten wij doen om iets van een paard gedaan te krijgen? Waarom is een paard zo groot en sterk…. en hoe kunnen wij daar controle over krijgen???
Na de theorie waarin u meer begrip krijgt voor de reeacties van het paard volgt een ontmoeting met onze paarden en leggen we een verbinding tussen theorie en praktijk.
U©Paard Centraalw trainster Karin Huizer kan een demonstratie geven over hoe gewerkt kan worden met paarden, die prachtige, sterke en oh zo mooie dieren!

Bent u na deze demonstratie nog steeds enthousiast en wilt u zelf een praktische ervaring opdoen? Dat kan…. Onder veilige omstandigheden kan ook u aan het werk met een paard.
De dag sluiten we af met een drankje en daarbij evalueren we kort de opgedane kennis, uw ervaringen en belevenissen…..

Wilt u deze dag (van 10.00 uur tot 16.30 uur) in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers ervaren, dan kost een dergelijke dag per persoon €95,-

Kent u iemand die u een dergelijke dag cadeau zou willen schenken? Paard Centraal verstrekt cadeaubonnen tegen elke waarde vanaf €20,-. Leuk om te geven en leuk om te krijgen!

Voor vragen over de kosten voor een privéles en de kosten voor grotere groepen (> 10 personen);


Kijk in de agenda voor de beschikbare Trainingsdagen.

Inschrijf / informatie aanvraag DagtrainingCadeaubon aanschaffenContactformulier Paard Centraal

 

 

 

 

 

 

 

 

horse food