Freestyle Zomer Ponykamp

De aller.. allerleukste en fijnste kamp!

Spelenderwijs op een natuurlijke manier omgaan met je paard of pony.....
HOE LEUK IS DAT????
Ontdek hoe het paard eigenlijk leert en leer zelf hoe jij met paarden kan spelen en trainen. Zowel in het zadel als ernaast.


Onze ponykampen hebben een belangrijk uitgangspunt:
de groepen zijn kleinschalig,

er zijn maximaal 10 deelnemers per ponykamp.


Kom voor een vier daagse Zomer Ponykamp naar Dalfsen. Op dit zomerkamp kan je met eigen pony of paard komen. Heb je geen eigen pony/paard dan kan je bij ons een pony of paard huren. Er zijn een beperkt aantal paarden/pony's te huur.

Alle trainingen van Paard Centraal zijn geschikt voor jongere ruiters in de leeftijd vanaf 8 jaar.
De trainingen zijn speciaal afgestemd op jonge paardenliefhebbers die hun pony/paard beter willen leren kennen en begrijpen.
Alle trainingen worden gegeven door didactisch vaardige trainers die de jeugd leren om op een respectvolle manier om te gaan met (eigen) paard of pony. Veiligheid en plezier staan centraal.

Wat gaan we doen?
Tijdens het Ponykamp gaan we aan de slag met de drie trainingsvormen van de Freestyle methode: loswerken, grondwerk en rijden met zadel en als je wilt en durft... ook zonder zadel.

We gaan©Paard Centraal natuurlijk ook kijken wie het schrikparcours het meest behendigst af kan leggen en kunnen we aan de slag met de technieken van het springen.

Af en toe geven we de paarden en pony’s rust en kunnen we tijd maken voor andere spelletjes. Als het erg mooi weer is, gaan we lekker zwemmen of maken we een groot waterballet.


In de zomer zijn er tijdens de ponykampen ook verschillende gast instructeurs aanwezig; in sommige weken is er ook een theaterdocent ..... zij gaat dan met dans, muziek en theater aan de slag. En we gaan een mooi eindproductie maken!!
In andere weken kan er een gastdocent zijn die ook fotograaf is, zij kan een fotoreportage doen! Of een gastinstructeur met veel springervaring - zij gaat natuurlijk veel springen; zowel in de rijbak als op het crossterrein (mits het weiland dit toelaat)!
Aanmeldingsformulier

In de avond beslissen we wat we dan gaan doen: nog eens trainen, een leuk spelletje spelen, (paarden) film kijken, Bonte avond...... of we maken een kampvuurtje met marshmallows. De week is voorbij voor je het weet!!
De laatste middag laten we aan je ouders, je zus, je broer, je opa, je oma, je buren of je vrienden zien wat je allemaal geleerd hebt......

Vond je het eerste ponykamp zo ontzettend leuk ... dan kan je het jaar erop terug komen voor een nieuwe zomerkamp. Dan bouwen we verder op de technieken die je al hebt aangeleerd. Natuurlijk doen we dan ook weer allerlei leuke paarden spelletjes en dagen we jou en je pony steeds verder uit om verder te leren.

Duur en voor wie:
Bestemd voor ruiters met of zonder eigen paard/pony voor iedere ruiter (gevorderd of beginner) die in de leeftijdsgroep van 8 t/m 11 jaar zitten (alle basischool leerlingen).

Voor de zomerkampen maakt het niet uit of je een beginnende of gevorderde ruiter bent want we passen het lesaanbod aan, aan het niveau van de deelnemer.

Voor de ouders:
Uw kind "op kamp sturen" bij mensen en bedrijf die u niet kent, kan behoorlijk drempelverhogend zijn.
Vooraf langskomen om kennis te maken en het terrein te verkennen is geen enkel probleem. Dat is juist hartstikke leuk voor de kinderen en zeker voor de ouders.
Want wij begrijpen, als ouders van twee jonge meisjes, hoe lastig het is om je kind bij een ander achter te laten. Tijdens het verblijf van uw kind overleggen wij al dat nodig is ALTIJD met de ouders, ongeacht het tijdstip.
Als uw kind zich niet ok voelt en wij kunnen het niet verzachten, gaan we overleggen met de ouders over de te nemen stappen op het moment dat het ook nodig is.... en niet pas achteraf als u uw kind weer komt ophalen.
Onze stelling is dat iedereen zich veilig moet kunnen voelen en als dat betekent dat er extra overleg moet plaats vinden, dan schromen wij niet om dat te doen.

Verder past Paard Centraal zijn trainingen aan op het weer; dit ter bescherming van de mens en de pony's. Bij bijzonder warm weer trainen we vroeg in de ochtend en later op de avond. Bij uitzonderlijk veel regen waardoor de rijbak onbegaanbaar wordt; wijken we uit naar een andere activiteit. Het is niet ons streven maar dit kan soms, noodgedwongen, ook een activiteit zonder de pony's zijn.

Voor deelnemers die op de middelbare school zitten, organiseren we tijdens de zomer de Jeugdtrainingsweken - 5 dagen.
Buiten de zomervakantie om organiseren wij een driedaagse Jeugdtraining.

©Paard Centraal Kosten:
Voor vier dagen inclusief overnachtingen, maaltijden en drankjes - 295 euro.
De deelnemers ontvangen een spel- en notitieboekje als aandenken.
Heb je geen eigen pony/paard dan kan je bij ons een pony of paard huren. Informeer naar de bijkomende kosten voor het huren van een paard/pony via ons centrum.
We hebben een zeer beperkt aantal huurpony's.


Instructeurs:
Deze trainingsweek wordt door twee instructeurs gegeven. Daarnaast wordt de groep begeleid door (stage)medewerker(s) die opgeleid worden in het begeleiden van kinderen of in opleiding zijn voor paardeninstructeur.

Wanneer:
Kijk voor de data in de zomervakantie in onze Agenda

Voor vragen en meer informatie kunt u mailen met het trainingscentrum via het

contactformulier.

horse food