SORRY, aan deze pagina wordt nog gewerkt!

Wat de alumni zeggen over hun ervaringen bij de Paardenschool.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de vraag waarom een paard doet wat hij doet. Eerst heb ik de ORUN instructeursopleiding gevolgd, maar ik bleef een stuk uitleg missen waarom een paard op een bepaalde manier reageert. De verdieping in het gedrag van het paard heb ik gevonden bij de opleiding van Paard Centraal.

In maart van 2013 ben ik begonnen aan de Paardenschool. Karin leert je goed om vanuit het gedrag van het paard te kijken: waarom doet het paard zoals het doet? Hier kan je vervolgens je training op aanpassen. Hierdoor werd de communicatie tussen mij en mijn paard steeds duidelijker, maar ook verfijnder. Ik heb erg geleerd om ‘out of the box‘ te denken en dit toe te passen. Meer met minder, ook als het goed gaat kan je altijd nog verfijnen. Als een buitenstaander de hulpen niet meer ziet en vraagt: ’hoe doe je dat?’, geeft dat toch wel een goed gevoel. Het examen was erg spannend, aangezien de exameneisen best hoog liggen en ik een heel onervaren paard had. Ik heb al mijn skills uit de kast gehaald om niet in de stress te schieten en dit lukte. Pieken op het goede moment: echt een gaaf gevoel.

Denise Goossens

Afgestudeerd: 2015
Eigen bedrijf: iDeGo – Rijden met contact, verfijning en precisie is waar ik persoonlijk naar streef.
Werkt vanuit Olst (Ov)
Website: iDeGo

Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Pellentesque in ipsum id orci.

Lodette Meijer

Afgestudeerd: 2019
Eigen bedrijf: Meer dan paardrijden
Werkt vanuit Apeldoorn (Gld)
Website: Meer dan Paardrijden

Al vanaf jonge leeftijd heb ik veel liefde voor paarden. De eerlijkheid en het vertrouwen die zij geven, hebben wij hun ook te geven.
Ondertussen heb ik gemerkt dat het in de paardenwereld soms anders aan toe gaat. Ik ben dankbaar dat ik al aantal jaren terug de instructeursopleiding op de Paardenschool heb gedaan onder enthousiaste leiding van Karin en mede docenten. 

Het is een mooie diverse opleiding waar verder wordt gekeken. Zowel naar de mens als het paard. Naar de werkelijke verbinding tussen ruiter en paard vanuit zachte hand en op gevoel. Maar ook in werkelijke verbinding naar de mens. Deze opleiding bied maatwerk voor studenten die een beetje extra hulp nodig hebben, bijvoorbeeld bij het afnemen van examens. Het is geen standaardwerk, maar oprechte maatwerk.

Tegelijk ben ik als trainer en als instructeur opgeleid. Daarmee kan ik nu vol trots, als professional verzekerd dankzij deze opleiding, zelf paardrijlessen geven aan kinderen die net dat beetje meer aandacht verdienen. Daar ligt mijn hart en dat ontdekte ik tijdens en na mijn studie.

Willemijn de Mooij

Afgestudeerd: 2018
Eigen bedrijf: Be Happy Horse.
Specialisme: ZZ springruiter, leidt jonge ruiters op vanuit rust en liefde.
Werkt vanuit Kaatsheuvel (NB)
Facebook: Be Happy Horse

Donec rutrum congue leo eget malesuada. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci.

Brent Schull

Donec rutrum congue leo eget malesuada. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci.

Brent Schull

Donec rutrum congue leo eget malesuada. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci.

Brent Schull