PAARDENSCHOOL – PARTTIME – DIPLOMA – TRAINERSOPLEIDING – INSTRUCTEURSOPLEIDING

Wil jij niet vastzitten aan één trainingsmethode?

Wil je meer leren dan alleen paarden trainen? Wil je meer dan online lessen? Wil je zelf ook groeien als persoon? Een technisch goede paardentrainer worden? En als instructeur privé en groepslessen kunnen geven?

Een paard is een individu. Jij bent een individu. Door samen te leren kunnen jullie magie bereiken.

Na de opleiding van de Paardenschool ben je een gecertificeerde instructeur die zich kan verzekeren als een professional. Een brede opleiding waar positiviteit in de training boven aan staat.

Rijden in balans

Een fysiek en mentaal gezond paard kan zich ontspannen. Verbeter jouw horsemanship op een positieve manier. Leer echt te begrijpen wat gymnastiseren is en wat het kan betekenen voor de balans van het paard.

Rijden met ontspanning

Trainer en paard mogen zichzelf fysiek en mentaal/emotionele ontwikkelen om met die vaardigheden zorg te dragen voor een mooie, harmonieuze relatie tussen mens en paard. Snappen wat je vraagt, geeft rust. De rust die een paard nodig heeft om antwoord te kunnen geven.

Rijden met energie

Energie is de bereidheid tot inspanning. Het gaat niet om snelheid of dat het paard in de gewenste actie komt.
We zien graag dat een paard bereidwillig is om in beweging te komen (of juist stil te staan). En sta jij, als trainer, open voor de antwoorden die je paard je geeft?

Opbouw opleiding Paardenschool

Het is een parttime praktisch ingerichte Natural Horsemanship opleiding voor alle trainers, eigenaren en (toekomstige) instructeurs. De inhoud van het programma is verdeeld over drie jaar omdat je tijd mag nemen om te groeien. Een programma waarin je eigen vaardigheden en dat van je paard centraal staan. Zodat je een uitermate brede kennis en ervaring krijgt in de training van het paard. Waarmee je elke uitdaging met een paard of ruiter kan transformeren naar een optimale samenwerking.

In de opleidingsweekenden volgen theorie en praktijk elkaar op. Elk trainingsweekend ga je met boordevol informatie en praktische aanwijzingen naar huis. Thuis kan je de opgedane kennis uitbouwen en meenemen naar het volgend opleidingsweekend.

Alle trainingsweekenden staan in het teken van groei; van jou en je paard! En omdat onze klassen gewoon live zijn en het aantal deelnemers super klein is, is er absoluut voldoende aandacht voor jou en je paard.

In de Paardenschool zijn de praktijkdagen met maximaal zes personen!

1e jaar

Het allereerste opleidingsjaar staat in het teken van het ontwikkelen van een brede kennis. Welke specialismen heb je als trainer/instructeur nodig om jezelf en je paard verder te helpen in de ontwikkeling van jezelf en je paard.

Het mooie is dat dit jaar direct ook een zoektocht is naar het beste van jou in je rol als trainer. Je leert over het gedrag van paarden in relatie tot hun leervermogen en we maken een start met het technisch trainen van je paard.
Door te doen, te leren en te ervaren kan je later ook anderen helpen. En je wordt gelijk de allerbeste trainer die je paard kan wensen.

In een breed spectrum leer je te observeren, beoordelen en verbeteringen aan te brengen. Je ontwikkelt technieken en strategieën uit meerdere stromingen om je paard te helpen in zijn ontwikkeling.

Ook wordt een start gemaakt van het opbouwen van een groot netwerk aan kennis, specialisme en wetenschap. Je hoeft namelijk niet alles zelf te weten maar wel weten waar je (specialistische) kennis kan halen.

De opleiding is bedoeld voor iedereen die open staat om te leren en nieuwsgierig is naar andere en nieuwe inzichten in het trainen van paarden.

2e jaar

In dit opleidingsjaar gaat voldoende energie en tijd zitten in het behandelen van speciale thema’s.

Denk hierbij aan het opleiden van het jonge paard, trailerladen en probleem oplossend werken. Ook hier komt aan de orde hoe en waarom een paard antwoord geeft op jouw (on)bewuste vraag.

Enerzijds is het belangrijk dat je zelf veel leert over deze thema’s maar ook dat jij en je paard in deze thema’s makkelijk uit de voeten kunnen. In deze opleidinge gaan we niet voor eenzijdige en quick fix oplossing. We gaan juist voor duurzaam … en voor veelzijdigheid. Want voor elk ‘probleem’, zijn meerdere oplossingen te vinden. Geen paard is hetzelfde,
geen mens is hetzelfde.

Natuurlijk besteden we ook aandacht aan je eigen (mentale) groei. En dat van je paard. Een mentaal fitte trainer kan iets positiefs betekenen voor het paard, ook als deze eerder trauma’s heeft opgelopen. Het herkennen van kalmerende signalen bij paarden is een onderdeel van dit opleidingsjaar.

Ook in dit jaar groeit je eigen vaardigheid en dat van je paard steeds verder. Technisch trainen met een heldere en logische rijtechnische uitleg wordt dit jaar uitgebreid. Het doel is om te komen tot een evenwichtige, krachtige en soepele trainingsopbouw.

3e jaar

In het laatste jaar bouwen we, naast je eigen vaardigheden, ook de thema’s didactiek, communicatie en het opzetten van je eigen bedrijf uit.

Mega interessant voor de ondernemers (in spe) maar ook voor iedereen die meer wil verdiepen in communicatie tussen mens en dier. Heb je geen instructeur ambities? Voor die deelnemers passen we het programma aan.

Lesgeven is een vak apart. Elk mens leert op een andere manier. Als instructeur is het noodzakelijk om daar meer over te weten.
Zodat je ook met je leerling een evenwichtige relatie op kan bouwen.
En je leert om te gaan met weerstand. Want hoewel we aandacht besteden aan jouw ‘ideale klant’, kosten sommige klanten je meer energie dan je zou willen.

Verder maken we een start met het opbouwen (of uitbouwen) van je eigen bedrijf. We gaan doelen formuleren en een tijdspad maken. Wat kan je zelf, wat besteed je uit.

Natuurlijk blijft de rijtechnische en persoonlijke groei van jou en je paard een belangrijk punt.
We brengen je steeds verder naar een complete harmonie in het werken met je paard.

Vanaf opleidingsjaar 2023 – deelname ook voor deelnemers die niet willen of kunnen rijden.
Voor de niet rijdende deelnemers, behandelaars en mensen die niet met hun paard kunnen reizen, kunnen zich vanaf nu ook als deelnemer inschrijven. Zij kunnen een aangepast diploma halen, gericht op het lesgeven op alle onderdelen behalve het rijden.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar met een aangepast tarief.
Voor meer informatie: via info@paardcentraal.nl

Wat levert het jou op?

Tijdens de opleiding ben je al een blij mens. Je realiseert je dat je (technisch) zo veel leert en direct toe kan passen in je (paarden)leven.

Na de opleiding ben je een gecertificeerde instructeur die zich kan verzekeren en dan veilig privé- EN groepslessen mag geven. En je hebt alle ingrediënten in huis om een eigen bedrijf op te starten.

Ook als je geen instructeur ambities hebt, ben je na de opleiding voorzien van een brede basiskennis die je in kan zetten om je paard technisch en mentaal gezond te trainen.
Als trainer train jij je paarden en als instructeur train je je klanten vanuit positiviteit, verbinding en samenwerking. En doe je recht aan jouw eigen kracht, stijl en integere manier van werken.

Denise Goossens met Bayrah

Voor wie?

Deze opleiding is er voor trainers zoals jij, die maximale kennis en ervaring willen gebruiken om paarden te laten groeien naar een prachtig en gezonde partnership.
Sommige deelnemers van de Paardenschool gebruiken hun opleiding puur voor hun eigen groei, anderen gebruiken het om een opgeleide instructeur te worden en hun eigen bedrijf te starten.

Wie je ook bent en welke ambities je ook hebt, de gemeenschappelijkheid is dat iedereen wil werken vanuit inclusiviteit, vertrouwen, lichtheid en duidelijkheid.

Een zo’n mooie zachte samenwerking creëren dat paardrijden en het trainen van paarden er makkelijk uit ziet.
Je hebt het verlangen om het beste uit jezelf en je paard naar boven halen.

Zie je op tegen het moeten afleggen van examens en toetsen?
Bij ons zijn de toetsen heel nuttig en vanwege de vorm eigenlijk ook best heel leuk om te doen. Geen tijdsdruk, wel mega effectief in je leerproces.

Wat staat je te wachten?

Je leert ontzettend veel over jezelf! En je krijgt veel inzichten over paarden. Je werkt aan een samenwerkingsverband met je paard dat blijvend is en je zal verrassen. We leren je technisch correct te trainen op zoek naar de verticale balans dat passend is met zijn bouw en mogelijkheden. Op zoek naar balans, energie en ontspanning!

We trainen volgens de wetten van de biomechanica waarbij de nageeflijkheid op een eerlijke manier verkregen wordt.
Geen slimme trucjes, maar
weten wat je doet!

De lessen bestaan uit klassikale lessen, videolessen, huiswerkopdrachten en het maken van verslagen. Naast het volgen van de opleidingsdagen, haal je het meeste uit deze opleiding als je thuis je nieuwe kennis blijft oefenen en beoefent met je eigen paard of een paard van een ander.
Met jouw opgedane kennis ontwikkel je ook nieuwe vragen die je mee neemt naar
het volgende opleidingsweekend.

Opdrachten en oefeningen opgedaan in het trainingsweekend, beoefen je thuis in je eigen tijd en je eigen tempo.

Wat mag jij verwachten?

Je ontvangt lesmappen met daarin de theoretische vakken.

Je traint met je eigen paard (of een paard van een ander) dat je meeneemt tijdens de praktijkdagen. Dat hoeft niet steeds hetzelfde paard te zijn.

Je krijgt les van verschillende super fijne docenten, ieder gespecialiseerd in hun eigen vak gebied.

Je paard verblijft op ons terrein en heeft een zand paddock (een eigen stal is optioneel).

De trainingsweekenden worden gehouden op de vrijdagavond, zaterdag en zondag.

Je krijgt tussen de opleidingsweekenden ondersteuning van de docenten via Q&A sessies met medestudenten of via 1-op-1 sessies als dat nodig is.

Elk opleidingsjaar wordt afgesloten met een innovatieve theoretische test en een praktijk dag. Geen saaie en stressvolle theorie-examens waar je niets van leert.
Wel praktijkgerichte toetsmomenten.

Hé! Pssst….

Je bent er nog? Supertof!

Ehm… ik heb helemaal geen ambitie om een instructeur te worden!

We vinden eigenlijk dat elke paardenhouder onze kennis tot zich zou moeten nemen om een gezonde basis te hebben voor hun leven met hun paard. We zien helaas nog veel onervarenheid, onkunde en dromen die kapot gaan. Het is niet nodig… als je zin hebt om bij te leren. Op een veilige en leuke manier.
Iedere trainer is van harte welkom bij de Paardenschool! In de studiegids Paardenschool vertel ik je uitgebreid over de opleiding. Klik hier rechts voor het opvragen van de brochure.

De Paardenschool is een goede keuze voor jou als je …

 • open staat om te leren.
 • enthousiast nieuwe technieken wilt uitproberen.
 • kritisch wilt kijken naar je eigen handelen.
 • klaar bent om plezier te ervaren in het werken met paarden.
 • ego minder belangrijker vindt dan effectief trainen.
 • hulp durft te vragen als het lastig wordt.
 • het paard als wezen mateloos interessant vindt en er meer over wilt leren.
 • thuis voelt in een kleine klas (maximaal zes personen).
 • online video’s leuk vindt maar liever zelf ervaart hoe je paard werkt.
 • praktijkgericht werken aan je zelf en je paard veel waardevoller vindt dan video’s van anderen te bekijken.
 • je examens of toetsen eigenlijk wel (mega) spannend vindt (onze toetsen zijn namelijk echt heel anders – geen stress, wel leren van je toetsen!).
 • je belang hecht aan een veilige leeromgeving.
 • je didactisch vaardige instructeurs kan waarderen.

Misschien kan je beter niet aan de Paardenschool beginnen als je….

 • verwacht dat het allemaal vanzelf aan komt waaien.
 • vermoed dat jij niet verder hoeft te groeien omdat je alles al weet.
 • denkt door online video’s te kijken je ook je eigen problemen compleet oplost.
 • denkt dat je paard het probleem is voor je falen.
 • denkt dat jou paard een uitzondering is op alle oplossingen die je online aangeboden wordt maar net niet werkt bij jouw paard.
 • denkt dat je paard je in de maling neemt.
 • niet bereid bent open te stellen voor anderen.
 • liever blijft dromen dan actie wilt ondernemen.

Wil je meer informatie over de opleiding?

Wil jij je ook verder professionaliseren? Dan ben je aan het goede adres bij de Paardenschool! In de studiegids Paardenschool vertel ik je uitgebreid over de opleiding. Klik hier rechts voor het opvragen van de brochure.

Met een beetje leuk paardrijden ben je er nog niet.

De professionele trainer en instructeur onderscheid zich in het bekwaam zijn op het gebied van het trainen van paarden waar de ontwikkeling op het gebied van natural horsemanship een prominente rol speelt.

Wil je als professional aan de slag; dan help je je klanten nog beter met een stevige didactisch basis en een gezonde portie mensenkennis. En een portie humor helpt altijd!

Ik bied een superfijne opleiding aan waar deze aspecten ruimschoots aan bod komen. Gericht op persoonlijke groei, vergroten van jouw vaardigheden in een breed opgezette opleiding. Omdat elk paard en elk mens een individuele aanpak verdient! Er is namelijk geen één stroming in de paardenwereld dat allesomvattend is. Ons doel is om jou te begeleiden naar de allerbeste versie van jezelf!

Herken jij dit?

Deze opleiding past bij jou als je:

 • een fijne samenwerking met een paard belangrijk vindt.
 • meer wilt kunnen doen met een paard dan je tot nu toe gewend bent.
 • inspiratie zoekt om je trainingen af te wisselen.
 • van je hobby een beroep wilt maken.
 • serieus aan de slag wilt met jouw passie voor paarden.
 • jouw paardenwereld beter wilt maken.
 • je realiseert dat de paarden, mensen zoals jij nodig hebben.
 • positiviteit voorrang wilt geven en paarden niet wilt domineren.
 • een goed voorbeeld voor anderen wilt zijn door (rij)technisch goed onderlegt te zijn.
 • anderen ook meer plezier gunt in het werken met paarden.
 • en de paarden meer geluk laten ervaren omdat de mens hen ‘snapt’.

En wie wil jij zijn?

 • Meerdere technieken kunnen inzetten om een paard te helpen in zijn opleiding? Of vasthouden aan… zo doen we het altijd al!
 • Werken met plezier? Of met frustratie omdat je even niet weet hoe het anders moet?
 • Samenwerken? Of juist conflicten opzoeken?
 • In vertrouwen kunnen werken? Of over de grenzen van het paard gaan omdat het ‘iedereen dit doet’?
 • Eigen richting bepalen? Of wijken voor de groepsdruk en daardoor niet jezelf kunnen zijn?

Je wilt het echt anders aanpakken…. Hoe?

Het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn om vooral met plezier te kunnen werken. Wij gaan voor simpel, eenduidig, zacht, licht en we zeggen vaker JA tegen het paard!
Vaak is het niet zo ingewikkeld als je het denkt. En daar trainen we je in… zodat je na elk opleidingsweekend al meer weet en dat direct toe kan passen op je eigen paard. En je kan dan direct een voorbeeld voor anderen kan zijn. We leren je namelijk het ‘waarom’. Logische uitleg, twee voeten stevig op de grond, geen poespas… gewoon een normale uitleg.
En als gevolg van jullie groei, de mensen naar je toekomen en zeggen dat jouw paard ” zo makkelijk is’…. dan weet je dat je hartstikke goed op weg bent. Yessss!

Wil je meer informatie over de opleiding?

Wil jij je ook verder je kennis uitbreiden of je zelfs professionaliseren in het paardenvak?
Met de kennis uit de opleiding heb je een super basis om je paard te trainen. En voor de meer ervaren trainers bieden we meer dan voldoende uitbreiding op de lesstof. Zo kan iedereen leren vanuit zijn eigen startpunt.
In de studiegids Paardenschool vertel ik je uitgebreid over de opleiding. Klik hier rechts voor het opvragen van de brochure. En maak een afspraak met mij, ik vertel je er telefonisch graag meer over of ontmoet je op het trainingscentrum om kennis te maken.

Tijd

Vijf weekenden in het eerste jaar.
En zeven weekenden in het tweede en derde opleidingsjaar.
Opleidingsdagen: vrijdagavond, zaterdag en zondag.

Huiswerk: Thuis praktijk oefenen met de opgedane kennis. Af en toe een verslag schrijven. Theorie examen mag je thuis voorbereiden.

De data voor de nieuwe opleiding is verkrijgbaar via een mail aan: info@paardcentraal.nl

Inclusief

Gebruik lesmateriaal uit onze eigen zadelkamer.

Per opleidingsjaar een opleiding map gevuld met hand-outs.

Voor het paard een eigen zandpaddock. Optioneel gebruik stal met stro.

Gebruik van hooi en water.

In het leslokaal vrij gebruik van koffie, thee en lekkernijen.

Online Q&A sessie. Toegang tot besloten Facebookgroep.

Resultaat en kosten

Diploma, geschikt om te kunnen verzekeren als instructeur en trainer.

Mogelijkheden tot ontwikkelen tot een zelfstandige ondernemer.

Instructeur voor alle privélessen en groepslessen.

1e opleidingsjaar: €1750.
2e en 3e opleidingsjaar: €2250.

Deelbetaling mogelijk.
Dit zijn prijzen vastgesteld voor 2024.

Waarom ik gepassioneerd ben over de opleiding?

Het is mijn missie zoveel mogelijk paardenmensen te helpen een grotere impact te maken in de paardenwereld. Ik geloof namelijk dat te veel mensen te ingewikkeld denken in het trainen van hun paard.
In een paard zit alles al wat nodig is om uit te groeien tot een atletische, fijngevoelig en schitterende atleet. En dat kan jij als trainer ook!
Net als een paard heb jij ook alles in je om een succesvolle trainer te zijn. Zodat jij je kennis weer over kan dragen aan jouw klanten.
Het is belangrijk voor de paarden dat er meer instructeurs komen die een juiste mindset en de juiste vaardigheden hebben!

En samen met mijn docententeam, zijn wij daar heel erg goed in.
Dagelijks zijn wij bezig om deze missie te realiseren. En met veel succes.
Veel ruiters trainen aan een duurzame relatie met het paard door ons (tijdelijk) in te schakelen.
Onze competentie is een brede kennis en ervaring concreet te vertalen naar heldere stappen die jij kan zetten met je paard.
Voor vandaag, morgen en verder. En dat met alle paarden waar je in de toekomst mee mag werken.

Ik geloof in een simpele, effectieve training dat een paard kan snappen. Zodat paard en ruiter, voor de lange termijn, frank en vrij kunnen genieten en samenwerken.

Twijfel niet langer, neem actie!

Paardenschool

10+ jaar

Succesvol afgerond

37+ studenten

Heb je nog twijfels?

Dan heb ik nog een paar vragen voor je:

Ben jij op zoek naar een veilige leeromgeving met persoonlijke aandacht?

Wil je hard werken en ook hard lachen?

Vind jij het belangrijk dat een paard echt paard kan zijn, ook als het in dienst is van de mens?

Geloof jij in de term “Happy Horse, Happy You“?

Zou jij je paard veel meer willen belonen en minder straffen? En van je akelige termen: “Niet doen! Hé, hou op! Uh Uh!” af willen?

Wordt je blij als je meer plezier en lol zou hebben met je paard?

Is het een droom van je om (in de toekomst) andere ruiters én paarden met hetzelfde te kunnen helpen?

En?
Allemaal met een JA beantwoord?

Dan is de opleiding van de Paardenschool precies wat je zoekt!

Een opleiding tot succes maken doe ik niet alleen. Wil je weten hoe oud cursisten denken over de Paardenschool?

Oud studenten zeggen dit:

Sommige studenten volgen de instructeursopleiding, anderen puur voor hun eigen vaardigheden.
Dit zijn hun ervaringen.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de vraag waarom een paard doet wat hij doet. Eerst heb ik de ORUN instructeursopleiding gevolgd, maar ik bleef een stuk uitleg missen waarom een paard op een bepaalde manier reageert. De verdieping in het gedrag van het paard heb ik gevonden bij de opleiding van Karin Huizer van Paard Centraal.

Denise Goossens

Afgestudeerd in 2015
Website: iDeGo

Het is bizar, ik zat al mijn hele leven in de fjorden paarden. Ben meerdere keren Nederlands Kampioen mennen geweest. Dan zou je toch denken dat ik voldoende bagage had om een jong dressuurpaard op te leiden? Na de aankoop van mijn Funny (it’s al in the name) ging het niet zoals ik het bedacht had. Ik wilde alleen het eerste jaar van de Paardenschool doen, ik had absoluut geen ambitie om instructeur te worden.
Resultaat: ik heb alle drie opleidingsjaren gedaan EN mij daarna gespecialiseerd als Centered Riding instructeur. En mijn kennis mag ik, met veel enthousiasme, binnen de Paardenschool uitdragen. Het is raar en mooi welke afslagen we in het leven nemen!

Lodette Meijer

Afgestudeerd in 2018
Website: Meer dan paardrijden

Lessen, liefde, vertrouwen en kracht. Paarden hebben mij dit veel gegeven en ook de Paardenschool gaf mij de kracht en kennis om ook professioneel te kunnen werken met paarden.

Willemijn de  Mooij

Afgestudeerd in 2018
Facebook: Be Happy Horse

FAQ

Voor welke ruiter geschikt?

Het enige echte antwoord hierop is… De opleiding is geschikt voor IEDERE ruiter.
Ongeacht leeftijd, achtergrond, ambities, ervaring of kennis.

Het maakt echt niet uit of je dressuur (wedstrijden) rijdt, voor je plezier in het bos rijdt of een westernruiter bent want de inhoud van de opleiding gaat over ‘hoe paarden leren’.

Voor welk type paard geschikt?

Dit is best een makkelijke vraag om te beantwoorden.
Deze opleiding is namelijk geschikt voor elk paard, van elk type of ras, elke grootte, elke leeftijd…. mits het een passende combinatie is met jou als ruiter.
Er is plek voor maximaal een hengst per opleiding.

Qua rijervaring zou ik graag zien dat je paard is ingereden en de leeftijd heeft om rijtechnisch verder te ontwikkelen. Over de kwaliteit van jullie stap, draf en galop gaan we het hebben in de opleiding! Maak je daarover geen zorgen.

Wat verwacht ik van jou?

Ik verwacht van jou dat je wilt groeien door open te staan voor nieuwe inzichten, trainingstechnieken en -methoden.
En als laatste verwacht ik een zelfstandig denk- en werkniveau. Dat je kan plannen, het kan melden als je in de opleiding moeilijkheden ziet of verwacht en je openstelt voor samenwerking met anderen.

Qua leeftijd: bij het beëindigen van de opleiding dien je 18 jaar of ouder te zijn. De opleiding is er ook voor de 50 plusser!

Hoeveel tijd kost dit per week?

Ik heb het voor je uitgerekend. Het kost je ongeveer 15 uur per week.
Dat klinkt veel maar dit is inclusief alle opleidingsdagen, huiswerkopdrachten en trainingen met je paard. Er wordt vaak gedacht, dat men geen tijd heeft voor een opleiding en dat het te veel tijd kost. Maar onze studenten vinden juist fijn om naar een trainingsweekend toe te werken.
Eenmaal begonnen zal je merken dat de belasting erg mee valt.

Kan mijn paard bij jullie overnachten?

Ja, voor je paard hebben we een box gereserveerd en een zand paddock. Daarin staat een superstevige hooibak zodat je paard geen zand naar binnen krijgt tijdens het hooi eten.
Voor jou hebben we zelf geen overnachtingsmogelijkheden op het terrein, maar vlak bij ons in de buurt zijn er hele leuke en gezellige B&B’s beschikbaar. Vraag mij naar informatie, ik ken een heel goed verborgen slaap gelegenheid!

Ik vind examens doen super eng. Dat haal ik nooit!

Wij doen op een superleuke manier examen.
Examen vrees? Dat is in deze opleiding echt geen probleem. Echt niet! We zijn er trots op dat onze manier van toetsen super leerzaam is en leuk is om te doen.
Hoe we dat doen? Bel mij op, vraag er naar en overtuig jezelf dat ons examen veel beter, leuker en nuttiger zijn dan reguliere theorie-examens waar je veel stress ervaart.

De opleiding is duur, hoe kan dat?

Het is veel geld maar de opleiding is het echt meer dan waard. Daar ben ik zo zeker van, dat als jij na het eerste opleidingsweekend niet tevreden bent en je de opleiding afbreekt, je cursusgeld retour krijgt.
Daarnaast bied ik je de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Dat mag zelfs ook maandelijks, dan is het per maand niet zo veel meer dan een bezoek aan de ruitershop.
Met deze opleiding ga je veel meer rendement halen dan uit een extra rij-setje. Met een diploma op zak, kan je juist geld verdienen.

Hoe zit dat met de studiekosten en de belastingdienst?

Sinds 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar.

Studiekosten zijn wél aftrekbaar als je ondernemer bent of inkomsten uit overig werk hebt.
Je mag studiekosten aftrekken van de winst als het zakelijke kosten zijn. Dit is zeker interessant voor mensen die al een eigen bedrijf hebben of daar mee willen gaan starten.

Zijn er nog extra kosten aan verbonden?

Ne hoor… Er zijn geen verplichte kosten, alle trainingsmaterialen dat in de opleiding gebruikt worden, zijn aanwezig en mag je gebruiken.
Er zijn ook vele mooie paardenboeken in te zien.

Wil je zelf trainingsmateriaal aanschaffen? Dat kan bij ons.
Dat is meer tientjes werk dan grote uitgaven.
We hebben nieuw trainingsmateriaal voor je op voorraad.

Ben jij druk met lesgeven dat je niet toekomt aan de training van je eigen paard?

Zeven tips om je agenda om te bouwen naar meer me-time!

Lesgeven lijkt makkelijk.
Is dat ook zo? 

Ik geef je drie fundamentele vaardigheden die elke instructeur zou moeten hebben!

Hoe onderscheid jij je van andere paardentrainers? Wat maakt jou bijzonder? Wat kan jij wat een ander niet kan? Vijf tips om het beste van jezelf te laten zien!

Een parttime opleiding voor (toekomstige) instructeurs die het verschil maken!

Studiegids Paardenschool