Hoe onderscheid jij je van andere paardentrainers? Wat maakt jou bijzonder?

Laatst gaf ik een clinic, dat blijft altijd een spannend gebeuren. Natuurlijk bereid ik mijn clinics voor. Ik zorg ervoor dat mijn paard op orde is, ik een thema heb waarover ik kan vertellen, de juiste spullen bij mij heb en precies weet wanneer en waar ik mag komen opdraven.

De leukste clinics zijn als ik mijn persoonlijke verhaal kan vertellen en mezelf kan laten zien. Ik vind het natuurlijk super leuk als het goed gaat én ook best wel leuk als het niet goed gaat (of anders gezegd: als het anders loopt dat ik bedacht had).
Ik raak er niet meer van in de stress sinds ik bedacht heb dat het werken met paarden altijd onverwachte dingen kan opleveren. Ik hecht meer waarde aan hoe het fout-gaan opgelost wordt, dan net doen alsof alles goed is gegaan. Volgens mij heeft de clinic kijker daar ook het meeste aan!

Voor de meeste mensen is het voor publiek staan nieuw én spannend. Hoe zit dat met jou?

Vertel jij jouw verhaal wel eens? Misschien vind je het niet nodig om jezelf zo op de voorgrond te stellen?
Benieuwd naar 5 tips om het beste van je zelf te laten zien?

Studiegids voor Professionals

Weinig van jezelf laten zien = kansen laten liggen

Potentiële klanten vinden het fijn om te weten met wie ze in zee gaan. Business gaat over het aangaan van relaties. En daarin speelt vertrouwen een grote rol. Door te laten zien dat je een mens van vlees en bloed bent, vergroot je het vertrouwen.

Jezelf laten zien en jouw verhaal vertellen helpt dus als je mensen wilt aantrekken en je diensten wilt verkopen.
Wees niet bang! Je hoeft echt niet ineens je hele ziel en zaligheid te delen met de wereld.

Wat kan je doen om meer van jezelf te laten zien op een manier die voor jou goed voelt?

5 tips om het beste van je zelf te laten zien:

  1. Kies in gedachten een klant uit met wie het super klikt. Richt je in je marketing tot deze ene persoon. Hierdoor is het veel makkelijker om jezelf te zijn.
  2. Vertel over gebeurtenissen in je leven en in je paardenwerk die voor jou de aanleiding waren om je bedrijf te starten. Wat was jouw turning point, het moment waarop je dacht ‘en nu ga ik ervoor!’
  3. Vertel waarom jij gelooft in wat je doet. Wat is je persoonlijke visie op de problemen van je klanten en wat is jouw persoonlijke oplossing?
  4. Vertel wat jij de mensen gunt met wie je werkt. Laat zien waar jouw vlammetje van gaat branden: dat is heel aantrekkelijk!
  5. Welke parallel zie jij tussen de situatie van je klanten en je eigen ontwikkeling? Welke valkuilen ben jij tegengekomen in jouw leven en welke worsteling heb je zelf moeten doorstaan om te komen waar je nu bent?

Voor mij was het zo goed om te ontdekken dat jezelf laten zien op goede en minder goede momenten niet betekende dat ik minder professioneel werd.
Integendeel, het heeft me zoveel krachtiger gemaakt. En dát gun ik elke instructeur!