Dubbele Lange Lijnen

Doel: (jong) paard onbelast trainen naar rijtypische houding

Een loslopend paard beweegt zich totaal anders dan een paard dat een ruitergewicht draagt.
Om zijn balans te kunnen behouden zal het paard een rijtypische houding moeten kunnen aannemen.
Dat trainen wij onder ander door de werkvorm Dubbele Lange Lijn uit het Emiel Voest systeem te gebruiken.

Deze trainingsvorm is de derde vorm uit de trainingspiramide en vormt een belangrijke schakel tussen het werken vanaf de grond en het rijden. In dit onderdeel komen de begrippen  teugelvoering, buiging, stelling, nageven, aanleuning, verticale- en horizontale balans nadrukkelijk aan de orde. Er zijn meerdere mogelijkheden qua posities in het werken met de Dubbele Lange Lijnen. Denk bijvoorbeeld aan het werken vanaf de centrum positie en vanuit de menpositie. Er wordt getraind in stap, draf en galop.

De Dubbele Lange lijnen werk is een nuttige werkvorm om vanaf de grond te kijken naar het paard om zijn mogelijkheden en moeilijkheden optimaal mogelijk te trainen ter voorbereiding op het rijden.

Inschrijven!

Praktische informatie:

Theorie en praktijk wisselen af zodat we het geleerde gelijk in de praktijk kunnen laten zien. Hou rekening met de keuze van je kleding, we trainen voornamelijk buiten.

Instructeurs:

Deze trainingsweekend wordt door één instructeur gegeven. De groep is maximaal zes personen, je krijgt veel persoonlijke aandacht.

EXTRA: Neem een vriend(in) mee die zonder paard komt. Met z'n tweeën hoor je meer, zie je meer en leer je meer! Eenmaal thuis kunnen jullie samen verder oefenen.

Kosten:

Ruiter: Voor drie dagen training zijn de kosten 325 euro.

Vriend(in): Voor drie dagen training zijn de kosten 145 euro.

Dit is INCLUSIEF:

... vijf trainingen per deelnemer

... gebruik van trainingsmaterialen

... overnachting voor de paarden in zand paddocks en/of stal met stro

... hooi en water

... koffie, thee en wat lekkernijen

Voor vragen en meer informatie kunt u mailen met het trainingscentrum via het contactformulier.

Over de werkvorm Dubbele Lange Lijnen

Het veilig kunnen werken met zo veel meter touw vereist enige oefening voor de ruiter. Als de ruiter de basis vaardigheden van de Dubbele Lange Lijn onder de knie hebben, kan pas gewerkt worden aan de scholing van het paard.

Verticale en Horizontale Balans

Vanuit de centrumpositie werken we aan de verticale balans van het paard, door met stelling en buiging het paard te vragen zijn lijf te gymnastiseren.

Vanuit de menpositie werken we aan de horizontale balans van het paard. In deze positie kunnen we het paard qua tempo goed begrenzen terwijl we achter het tempo juist actief kunnen houden. Op deze wijze zal het horizontale evenwicht positief worden beïnvloed.

Dubbele Lange Lijnen en diverse zijgangen

Heb je de basis onder de knie, dan kan gestart worden met diverse zijgangen. Er is theoretische en praktische  uitleg over de manier waarop we de diverse onderdelen van het lijf van het paard kunnen laten wijken en hoe we dit bij het paard kunnen aanleren.
Deze oefeningen zijn een mooie ondersteuning voor het rijden, zowel voor de ruiter als voor het paard.

De trainingen aan de Dubbele Lange Lijnen zijn legio. Goed voor het paard en goed voor jou!

Inschrijving DLL Training

Stap 1 van 4 - Data

  • Vink de data van uw keuze aan
volwassen paardentraining