De Fundamentele Basisvaardigheden van het Paardrijden

Als paardenliefhebbers en ruiters hebben we allemaal ervaring met de opwinding als we onze goed getrainde oefeningen fantastisch uitvoeren waarbij het ogenschijnlijk heel makkelijk ging. Dat voelt goed en smaakt naar meer!
Trainen tot loepzuivere galop overgangen, een fantastisch uitgevoerde zijgang en het verbeteren van het ritme van de draf. Deze aspecten van het trainen van paarden zijn zeker aantrekkelijk en inspirerend, maar laten we ook stilstaan bij de essentiële basisvaardigheden die de kern vormen van het zijn van een goede trainer van het paard.

Het vasthouden van de zweep (wat een naar woord – ik gebruik liever het woord stick, aanwijsstokje of verlenging van je arm) met de juiste techniek en intentie, het oppakken van de teugels zonder het paard te hinderen of het inparkeren van het paard dat geduldig wacht tot de ruiter op is gestapt… zijn enkele fundamentele handelingen die net zo belangrijk – zo niet meer – voor het welzijn van het paard en uiteindelijk ook voor de ruiter.

In deze blog zullen we dieper ingaan op deze drie vaardigheden en waarom ze van cruciaal belang zijn voor iedereen die zich bezig houdt met paardrijden en dus… het trainen van een paard.

De stick – Vasthouden met een juiste techniek
Het lijkt misschien eenvoudig, maar het correct vasthouden van de zweep is van groot belang. Een goede techniek zorgt voor duidelijkheid voor het paard en bevordert een nauwkeurige communicatie met het paard. De zweep moet stevig worden, maar zonder onnodige overspanning. Dit helpt om verwarring bij het paard te voorkomen en geeft duidelijke signalen.

De teugels oppakken zonder naar achteren te trekken

hhh

Het inparkeren van het paard bij het opstappen

hhhh